Rehabilitacja

Rehabilitacja jest bardzo ważnym czynnikiem, który wpływa na poprawę jakości życia osób niepełnosprawnych, osób starszych i dzieci z ograniczoną motorycznością fizyczną. Od wielu lat współpracujemy z Centrum Fizjoterapeutycznym Rehamedica, które pozwala nam realizować nasze cele. Chcemy zapewnić każdej osobie dostęp do wykwalifikowanego fizjoterapeuty oraz zintegrować po przez organizację turnusów rehabilitacyjnych i obozów sportowych.

Rehamedica, jako pierwsza wprowadziła zajęcia FBT ( FizjoBungeeTherapy ).

System ćwiczeń przy użyciu odciążenia dynamicznego. Ćwiczący wykonuje ruchy w pozycjach funkcjonalnych w warunkach odciążenia. Odciążeniu ulega w zależności od potrzeb ćwiczącego i konfiguracji ćwiczeń całe ciało lub konkretna część ciała (kończyny dolne ,kończyny górne, tułów). Przewagą systemu FBT jest wykonywanie ruchów w układzie funkcjonalnym poprzez pracę wielu stawów jednocześnie przy jednakowym (bądź zróżnicowanym) odciążeniu.

+48 530 931 245

Całość prezentowanej strony internetowej stanowi własność Fundacja Qlavi i jest utworem w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Nr 90, poz. 631). Żadna jej część nie może być rozpowszechniana lub kopiowana w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny lub inny) bez pisemnej zgody Zarządu Fundacja Qlavi Informujemy, że publikowane na stronach niniejszego serwisu treści mają wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów prawa cywilnego.